Stemmen in je hoofd

Misselijk was ik toen ik hoorde van mijn business coach dat ik ‘Live moest gaan' op Facebook. Poeh, ik kan me mijn gedachten zo weer voor de geest halen:

‘Doe ff normaal! Waarom zou jíj live moeten gaan?! Alsof mensen naar jou gaan luisteren?!

Wat gaat die ene vriendin hiervan vinden. Je weet wel, die vriendin die altijd anderen die live gaan afzeikt. Of wat gaat mijn vriend, moeder, broer of (schoon)familie hiervan vinden? Ga ik wel uit mijn woorden komen?’.


En zo kan ik nog wel 20 andere gedachten verzinnen die er toen door me heen gingen. Uiteindelijk wél gedaan en wat mij opviel, is dat al mijn saboterende keiharde stemmen/gedachten in mijn hoofd ongelijk hadden.


Het pakte totaal anders uit dan ik me óóit had kunnen voorstellen.

Sterker nog, het heeft een hoop veranderd.

Zo kwam ik erachter dat je beloond wordt als je een stap zet richting iets wat je écht wilt doen, maar NIET durft om het te doen.

Dat er deuren voor je opengaan en kansen voor het grijpen liggen als je één stap zet.

Dit kun je van tevoren helemaal niet verzinnen.


Weet je waarom niet?

Zie het zetten van stappen als het beklimmen van de berg.

Bij elke stap die je zet kom je iets hoger op de berg.

Als je hoger op de berg staat, is het uitzicht anders dan wat jij onderaan de berg je had voorgesteld. Als je er überhaupt al iets bij voor had kunnen stellen.

Want in mijn geval, focuste ik me op alle hindernissen en weerstand bij elke stap omhoog in plaats van wat ik te zien zou krijgen. En dat kwam doordat ik me liet leiden door de stemmen in mijn hoofd.


Ben erg blij dat ik toen en nu nog steeds stappen zet die ik soms behoorlijk spannend vind, want ik weet nu dat er soms kansen liggen die ik nu niet kan verzinnen of weten.

Ik weet nu dat ik door de spanning heen moet kijken, want als ik dat doe dan volg ik het pad van mijn diepere verlangens ofwel mijn hart.

Verlangens om vrij te zijn bijvoorbeeld.

Verlangens om een bijdrage te leveren aan een mooiere samenleving.

Verlangen om een succesvol eigen bedrijf op te starten.


Het volgen van mijn hart en daarmee het ‘muten’ van die strenge stemmen in mijn hoofd is iets wat ik nu doe. Dat ging niet zomaar kan ik je vertellen ;)

Ik weet wel zeker dat als ik die ene maandagmiddag niet werd ‘gepusht’ was ik misschien nooit live gegaan en had ik niet gevoeld wat ik nu weet.


Waar ik benieuwd naar ben is welke stemmen jou tegenhouden van de dingen die jij eigenlijk zou willen, maar toch niet doet? Laat het me hieronder weten of stuur mij een bericht!


Liefs,

Ilke

4 keer bekeken0 reacties
  • Facebook Oner Academy
  • Instagram Oner Academy
  • Linked In Oner Academy
Schrijf je in voor tips & motivatie

© Oner Academy   Stationsplein 26  Nijmegen   KVK: 74456121   Disclaimer   Algemene Voorwaarden   Privacy Verklaring    Contact