fbpx

Podcast

Podcast

#8 Deze aflevering wil je luisteren als je je druk maakt om wat een ander van je vindt op social media

Wanneer jij je druk maakt om wat je familie, vrienden, partner, autoriteiten en experts in jouw vakgebied op de socials van jouw posts, stories, podcasts, etc van je vinden? Wil ik dat je de volgende drie woorden goed onthoudt: ❌NOBODY REALLY CARES❌ Echt niet. Wij niet. Je vrienden/familie niet. Zelfs de experts niet.   Sterker …

#8 Deze aflevering wil je luisteren als je je druk maakt om wat een ander van je vindt op social media Lees verder »

Podcast

#7 Jouw intentie is ALLESbepalend!

Als jij een post schrijft, een story maakt, blogt/vlogt, een lead benadert of een podcast opneemt… ben jij dan met die ander of vooral met jezelf bezig? Creëer en geef jij om die ander van waarde leveren en te helpen OF doe je dit vooral omdat je hoopt en ervan uitgaat dat dit jouw de …

#7 Jouw intentie is ALLESbepalend! Lees verder »

Podcast

#6 Make the impossible, possible!

Laat een ander jou nooit wijsmaken dat je iets niet lukt. Er is zoveel meer mogelijk dan dat jij, jouw 🧠, denkt.   Hiermee zeg ik niet dat alles maakbaar is, want dat is het niet. Maar er is wél enorm veel mogelijk, zolang JIJ daarin gelooft!   In hoeverre laat jij je nu nog …

#6 Make the impossible, possible! Lees verder »

Podcast

#5 Jezelf NOOIT meer met anderen vergelijken? Pas deze stappen dan toe!

Als ondernemer kan het zijn dat je jezelf wel eens vergelijkt met andere ondernemers. Laten we eerlijk wezen: wanneer doe je dit? NOOIT op momenten dat jij je super goed voelt, toch?   Je vergelijkt jezelf juíst op momenten dat je niet lekker in je vel zit. De dingen niet gaan zoals jij had gehoopt …

#5 Jezelf NOOIT meer met anderen vergelijken? Pas deze stappen dan toe! Lees verder »

Podcast

#4 De grootste fout die je kunt maken in samenwerkingen en andere relaties

‘Ik heb hem/haar toch vaak genoeg verteld dat ik daar niet van houd, niet zo ben en niet zo werk?!’  ‘Ik heb hem/haar toch uitgelegd dat dit soort opmerkingen en gedrag mij raken…’ ‘Waarom onthoudt hij/zij niet wat belangrijk voor me is?!’ ‘De ander weet toch dat dit mij irriteert? ‘Heeft hij/zij dan nooit goed naar mij geluisterd?’ ‘Ben ik dan echt zo onbelangrijk voor hem/haar?’ Herken je deze frustraties en teleurstellingen in je relaties en/of samenwerkingen?
Podcast

#3 Met deze 33% regel kun jij de Oprah in jouw werkveld zijn

Misschien betrap jij jezelf er op dat je - zonder dat je er écht goed over na hebt gedacht - de werkwijze van een ander gevestigde ondernemer in jouw werkveld kopieert en nadoet. Omdat je hebt gezien dat hetgeen wat zij doet werkt. Deed mijn heldin, Oprah Winfrey, namelijk ook toen ze begin jaren 80 aan de slag ging als journalist. Echter, dat heeft NOOIT voor Oprah’s doorbraak gezorgd. Omdat ze simpelweg te ver afweek van zichzelf. Van haar kern. Met alles wat ze was en alles wat ze niet was.
Podcast

#2 Ben jij de baas over jouw labels of zijn jouw labels de baas over jou

Heb je wel eens gemerkt aan jezelf hoeveel labels je op jezelf plakt? Of ermee identificeert? En heb je enig idee wat de invloed daarvan is op jouw brein? Vooral als je je er op een negatieve manier mee identificeert? Op jouw eigenwaarde? Op jouw gedrag? De vraag die je aan jezelf mag stellen, is: ben jij de baas over jouw labels of zijn jouw labels de baas over jou?
Podcast

#1 Het perfecte voorbeeld van hoe je brein je op subtiele manier saboteert

In deze allereerste podcast mee ik je graag mee in een beknopte versie van mijn verhaal en ga gelijk met de billen bloot.

Blog

Persoonlijke ontwikkeling

Je bent wie je denkt dat je bent

‘Ja, maar zo ben ik nou eenmaal..’ zei een van mijn klanten tijdens een doorbraaksessie met mij. Toen ik haar een aantal vragen stelde, viel het kwartje bij haar. Ineens begreep ze dat ze zichzelf al jaren een verhaal vertelde dat ze onbewust in haar hoofd gevormd had. Een verhaal dat feitelijk niet klopte, maar zij wél in was gaan geloven. Een verhaal dat haar niet diende, dat haar tegenhield om te doen wat ze wilde doen. Toen ze dit besefte en zag hoe sneaky deze onbewuste overtuigingen in haar brein waren gekropen, besloot ze om zichzelf een ander, nieuw verhaal te vertellen. Een verhaal dat haar wél dient, waarmee ze milder is naar zichzelf en waardoor ze meer actie durft te ondernemen.
Je bent niet je gedachten
Persoonlijke ontwikkeling

Waarom het egocentrisch is om ‘Ja’ te zeggen terwijl je ‘Nee’ bedoelt.

Onlangs had ik een leuke 1:1 sessie met een nieuwe klant. En een van de interessante topics die voorbij kwam was: Waarom gaan we over onze grenzen heen door ‘JA’ te zeggen terwijl we eigenlijk ‘NEE’ hadden willen zeggen? We zeggen vaak ‘JA’ en gaan daar over onze grenzen heen, terwijl we ‘NEE’ hadden willen zeggen. Omdat we denken dat we dat voor een ander doen. Newsflash: niet is minder waar.
Persoonlijke ontwikkeling

Continu thuiswerken is slecht voor je mentale gezondheid

Om maar met de deur in huis te vallen: niet iedereen is gemaakt om continu thuis te werken. Door de huidige situatie zijn we echter genoodzaakt om dat wel te doen. Ook de mensen die er niet voor getekend hebben om continu vanuit huis te werken en juist energie krijgen van de sfeer van de afdeling & de collega’s om hen heen.
Persoonlijke ontwikkeling

Waarom het zo verdomde lastig is om hulp te vragen

Je loopt over van het werk, hebt een hectische privésituatie of je begrijpt simpelweg iets niet. Uiteraard doe je jou best om het ZELF eerst op te lossen, te begrijpen, te fixen. Ondertussen kom je erachter dat het je superveel tijd en energie kost en je het nóg niet weet of gefixt hebt. Aarrrrghhhh…… Je komt er zelf niet meer uit en dan nóg kies je ervoor om niet de hulpvraag te stellen. Logisch gedrag als je kijkt naar de werking van je brein.
Persoonlijke ontwikkeling

5 redenen waarom je in jezelf moeten investeren

Man, man, man wat vond ik het doodeng toen ik ‘JA’ zei tegen mijn allereerste coaching. Het was een jaar traject bij een goede coach. Ik kreeg zelfs 50% korting waardoor het traject me nog maar €5000 bedroeg. Ik mocht het in 12 termijnen betalen en dat deed ik. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met het investeren van geld in mijn eigen ontwikkeling. Of het nou is voor mijn bedrijf of puur voor mijn struggles privé.