fbpx

#9 Speciale eerste aflevering na mijn zwangerschapsverlof

Wist je dat je dagelijkse realiteit een weerspiegeling is van wat er zich in jouw brein afspeelt?

 

🌍️ Je neemt de wereld om je heen waar door je zintuigen. 

🧠 Je brein verwerkt de inkomende gegevens, haalt het door een filter en geeft er vervolgens een betekenis aan. Deze betekenis is voor iedereen anders. 

 

Dat komt door die filter. Die is voor iedereen anders ingesteld. Die instelling heeft te maken met de manier waarop je geconditioneerd bent. Door deze conditionering kun jij iets waarnemen wat voor de ander niet of anders wordt waargenomen.

 

Hoe dan?! Kun je jezelf afvragen.

 

Zie het maar dat je aan een groep exact hetzelfde verhaal vertelt en dat je erachter komt dat dit verhaal door verschillende mensen op verschillende manieren is geïnterpreteerd.

 

Dit vond ik als klein meisje al enorm interessant. Niet alleen het verschil in perceptie, maar ook het verschil in succes en geluk vond ik enorm boeiend. Door deze nieuwsgierigheid ben ik Neuropsychologie gaan studeren (bij Prof. Dr. Erik Scherder). Hierdoor weet ik veel over het brein. Uiteindelijk heeft mijn (levens)ervaring ervoor gezorgd dat ik het brein nóg beter begrijp.

 

Inmiddels durf ik te zeggen dat ik weet waar de menselijke verschillen door zijn ontstaan. Nu, met de komst van mijn dochter, vraag ik me af hoe we met verschillende mensen (inclusief verschillende filters en conditioneringen) de wereld een mooiere plek kunnen maken. 

 

Voor haar en de generaties na haar. Dit is namelijk hoog nodig. Het kan toch niet zijn dat we anno 2022 als collectief dezelfde keuzes maken vanuit angst, die we een eeuw geleden ook maakten? 

 

👉🏼Ik geloof erin dat dit anders kan. Hoe ik hierover denk? Welke rol ons brein daarin speelt, wat jij kunt doen en nog veel meer bespreek ik in mijn allernieuwste aflevering van de Boost Your Brain & Business Podcast.

 

🎙️Je beluistert deze aflevering via jouw favo podcast app (spotify, iTunes, podcast app etc).

Veel luisterplezier!

 

P.S: Mocht je deze aflevering waardevol hebben gevonden… Zou je dan een 5-star review achter te laten op Spotify en/of op Apple?  Zo support je mij en zorg je ervoor dat deze podcast onder de aandacht van meerdere mensen wordt gebracht, zodat ook zij meer uit zichzelf en daarmee hun business te halen.

 

P.S. II: Heb ik je ergens mee aangewakkerd, geholpen of getriggerd? Heb je specifieke vragen of wil je samenwerken met mij? Dan zou kun je me dat laten weten via deze link

 

P.S. III: Mocht je me willen volgen op social media dan kan dat via  LinkedIn of via Instagram.

 

Super bedankt en tot de volgende aflevering!

Wil je nooit meer een blog missen of gratis brain-hacks & motivatie in de inbox ontvangen?

Schrijf je hier dan in.
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ilke Oner

Neuropsycholoog, -trainer/coach & spreker | Neem de regie over je brein, zodat je gelukkig succesvol bent op de manier die het beste bij je past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Tweet
Share
Share