fbpx

#11 Wat is er tegen jou gezegd op de basisschool?

Als de dag van gister herinner ik me de uitslag van de Cito-toets.

‘Jongens de uitslag van de Cito is binnen’,  zei meneer Fri, mijn groep 8 leraar.

Één voor één noemde hij onze namen met de daarbij behorende score.

Hij ging van hoog naar laag: ‘Diana 550 punten, Mark 548 punten…

Ik hoopte zo erg dat hij mijn naam ook rond de 540 punten zou noemen. Maar dat deed hij niet.

Vele klasgenootjes gingen voor mij. Zelfs diegene van wie ik het niet had verwacht. En toen hoorde ik mijn naam: ‘’Ilke 526 punten..’

Ik slikte, want mijn grootste angst werd mijn realiteit: MAVO-advies.

Ik wist namelijk dat deze uitslag mijn vaders droom zou ontnemen.

Het zou hem ontzettend teleurstellen. Dat wist ik zeker, want een paar weken daarvoor was meneer Fri bij ons langs geweest. Speciaal om zijn middelbareschooldiploma-advies voor mij toe te lichten aan mijn ouders. Dat deed hij overigens bij alle kinderen.

‘MAVO past het beste bij Ilke’,  zei meneer Fri.

Mijn vader was woest. ‘Wat een onzin! Waar baseert u dit op?! Mijn dochter heeft zeker het VWO-niveau!’ riep hij.

Het werd een vervelende discussie waarbij geen van de mannen goed naar elkaar wilden luisteren.

Na een paar awkward minuten vertrok meneer Fri. Volgens mij wist hij niet hoe snel hij bij ons weg moest gaan. Ergens schaamde ik me voor mijn vaders boze reactie. Ik zou meneer Fri de volgende dag weer op school moeten zien…

Meneer Fri vertrok en m’n vader drukte me op mijn hart: ‘Je snapt nu wel hoe belangrijk die Cito-Toets is hè Ilke?! Daar hangt alles van af. Daarmee kunnen we meneer Fri het tegendeel bewijzen en kun je naar het Stedelijk Gym.’ 

‘Ilke 526 punten’….ik hoorde het nog toen ik naar huis liep.

Meneer Fri had gelijk. Ik had het MAVO-advies gescoord met de Cito-toets. Hoe moest ik dit nou aan mijn vader vertellen…😔

🎙️Klik verder op jouw favoriete podcast app om deze aflevering te luisteren.

Veel plezier!

 

👉🏼Op 19 november geef ik een live-training over hoe je trouw blijft aan jezelf en daarmee van je verlangens je realiteit maakt. Wil je hierbij zijn, kijk dan hier.

 

P.S: Mocht je deze aflevering waardevol hebben gevonden… Zou je dan een 5-star review achter te laten op Spotify en/of op Apple?  Zo support je mij en zorg je ervoor dat deze podcast onder de aandacht van meerdere mensen wordt gebracht, zodat ook zij meer uit zichzelf en daarmee hun business te halen.

P.S. II: Heb ik je ergens mee aangewakkerd, geholpen of getriggerd? Heb je specifieke vragen of wil je samenwerken met mij? Dan zou kun je me dat laten weten via deze link

P.S. III: Mocht je me willen volgen op social media dan kan dat via  LinkedIn of via Instagram.

Super bedankt en tot de volgende aflevering!

Wil je nooit meer een blog missen of gratis brain-hacks & motivatie in de inbox ontvangen?

Schrijf je hier dan in.
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ilke Oner

Neuropsycholoog, -trainer/coach & spreker | Neem de regie over je brein, zodat je gelukkig succesvol bent op de manier die het beste bij je past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Tweet
Share
Share