fbpx

#12 Vergelijk jij jezelf met een ander en voel jij je vaak de mindere? Luister dan deze aflevering!

‘Kan ik het afleren om mezelf niet met een ander te vergelijken? Ik ben soms bijna automatisch onder de indruk als ik bijv. de website van een ander kijk. Heel irritant. Alsof ik direct iemand ‘boven’ mezelf positioneer. Ik wil hier niet mee bezig zijn. Maar toch doe ik dit en vaak onbewust. Kun je me hierbij helpen?’  Vroeg ze.

‘Nee, je kunt dit niet afleren. Je zult jezelf altijd met anderen vergelijken.’ zei ik. 

Ik legde haar uit dat ons brein altijd categoriseert en dat we dit op zeer jonge leeftijd leren (als 7 maanden oude baby al). Bij het leren van objecten, woorden en relaties is het nodig dat je brein ze categoriseert en in hokjes plaatst. Dit doet jouw brein zodat je dagelijkse waarnemingen (d.m.v. je zintuigen) weinig energie en breincapaciteit verbruiken, zodat jij op andere dingen kunt focussen.  Dit gebeurt allemaal op een onbewust automatisch niveau.

✅Zolang het functioneel is dat je naar anderen kijkt en jezelf ermee vergelijkt, is er niets aan de hand. 

❌Zodra het niet functioneel, maar emotioneel belastend wordt – wanneer jij jezelf ondergeschikt maakt aan een ander en je daardoor wankel voelt-  is er wél wat aan de hand. 

Nogmaals: je kunt dit niet stoppen. 

Echter, kun je er WEL anders mee om gaan. 

Hoe je dit doet en waarom je dit zou ‘moeten’ (je moet niets hè 😉) leg ik uit in podcast aflevering 12 van de 𝐁𝐨𝐨𝐬𝐭 𝐘𝐨𝐮𝐫 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐧 𝐏𝐨𝐝𝐜𝐚𝐬𝐭 (Ilke Oner).

🎙️Klik op jouw favo podcast app om deze aflevering te luisteren.

Veel plezier!

Dit is de link voor mijn live training.

Mocht je deze aflevering waardevol hebben gevonden…

  • Zou je dan een 5-star review achter willen laten op Spotify en/of op iTunes?
  • Zo support je mij en zorg je ervoor dat deze podcast onder de aandacht van meerdere mensen wordt gebracht, zodat ook zij meer uit zichzelf en daarmee hun business kunnen halen.
Heb ik je ergens mee aangewakkerd, geholpen of getriggerd? Ik zou het onwijs tof vinden als je me dat zou laten weten via:
Heb je specifieke vragen of wil je samenwerken met mij dan kun je me ook benaderen via mijn website: https://oneracademy.com/boostyourbrain/
Super dank je wel en tot de volgende aflevering!

Wil je nooit meer een blog missen of gratis brain-hacks & motivatie in de inbox ontvangen?

Schrijf je hier dan in.
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Ilke Oner

Neuropsycholoog, -trainer/coach & spreker | Neem de regie over je brein, zodat je gelukkig succesvol bent op de manier die het beste bij je past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Tweet
Share
Share